"Otkazi u Jumku u ponedeljak"

Ministarstvo ekonomije saopštilo da će radnicima Jumka koji nisu prihvatili da pređu u britansku firmu Zember biti uručeni otkazi.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2007.

12:12

Default images

U saopštenju ministarstva se ističe da produženja rokova za izjašnjavanje o prihvatanju posla neće biti, kao i da će ti radnici izgubiti pravo na otpremnine.

"Ministarstvo ekonomije neće dozvoliti da se novac poreskih obveznika Srbije troši na subvencije i socijalne programe za one koji ne žele da žive od svog rada i odbijaju stalan i siguran posao u kompaniji koja svoju celokupnu proizvodnju izvozi i ima perspektivu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da će u ponedeljak 22.oktobra biti poznat tačan broj onih radnika koji su prihvatili posao u Zemberu.

Nekoliko stotina radnika kompanije Jumko od početka oktobra protestuje odbijajući da potpišu ugovor o radu na neodređeno vreme sa konfekcijom Zamber, čiji je vlasnik Jani Savas, britanski biznismen kiparskog porekla.

Ta britanska kompanija je zakupila deo Jumka i angažovala 525 radnika, koji su radili na određeno vreme, a radnike je u Zember uputilo matično preduzeće Jumko na osnovu Zakona o radu i Programa za smanjenje viška zaposlenih u kompaniji Jumko.

Radnici koji protestuju ranije su rekli da ne žele da potpišu ugovor sa njima jer ne znaju kakav će im biti status.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: