Osnovana još jedna avio-kompanija na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana još jedna avio-kompanija na Balkanu

Vlasnici naftnog giganta Hifa oil d.o.o. Tešanj iz BiH osnovali su novi poslovni subjekat pod nazivom Juro flaj d.o.o.

Sedište nove avio-kompanije je u Sarajevu.

Kako se može videti na Registru poslovnih subjekata u BiH, kao osnivač vodi se Izudin Ahmetlić, a kao početni kapital upisano je 10.000 konvertibilnih maraka.

U registraciji novog poslovnog subjekta navedeno je i ime direktora Harisa Čolomana koji je istu funkciju imao i u kompaniji "Flaj Bosna". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čoloman je ranije radio za avio-kompanije "Skaj Bosna", "Bosna vond erlajns" i "Bosna vings".

Izudin Ahmetlić poznat je kao vlasnik HIFA-Oil grupe, a ima kompanije u desetak država. Njegova kompanija u Austriji pokriva 10 odsto naftnog tržišta.

"Hifa oil" jedan je od lidera na tržištu nafte i naftinih derivata, a poslednjih godina specijalizovala se i za snabdevanje tzv. džet gorivom.

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH potvrđeno je da još nisu primili nikakav zahtev od kompanije "Juro flaj".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.