Osiguravači za B92.net: Većina turističkih agencija ne plaća, rizik prevelik za nas

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 12:11

Osiguravači za B92.net: Većina turističkih agencija ne plaća, rizik prevelik za nas

Beograd -- Turističke agencije u Srbiji od juče ne prodaju aranžmane, jer su osiguravajuće kuće odbile da ih osiguraju, zbog, kako kažu, prevelikog rizika.

"Razlozi zbog kojih društva koja su se ovim poslom bavila više ne žele to da rade su veoma jednostavni i leže u činjenici da se radi o prevelikom riziku za koji nije moguće, u ovom trenutku, obezbediti reosiguranje", kazali su za B92.net iz Udruženja osiguravača Srbije (UOS).

Iz UOS ističu i da premiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osiguranja za trenutno važeće polise turističke agencije nisu platile društvima za osiguranje u najvećem delu, odnosno da se premija se ne plaća od početka krize izazvane koronavirusom.

Osiguravači napominju da se radi o poslu koji nije atraktivan i isplativ za osiguravače, što se vidi iz činjenice da se svega nekoliko društava za osiguranje bavilo tim poslom.

Osim toga, naglašavaju i da ne postoji nikakva zajednička odluka ili dogovor osiguravača da iz ovog posla izađu, već se radi o pojedinačnim odlukama konkretnih društava koja se ovim poslom bave.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija održan je prekjuče sastanak nakon kojeg je ministar Ljajić rekao da ministarstvo neće oduzimati licence turističkim agencijama, kao i da će rešenje za nastali problem biti nađeno u narednih 7-10 dana.

Turističke agencije, zbog nemogućnosti da plate osiguranje, od juče nemaju licence i mogu da prodaju samo pojedinačne usluge, karte ili smeštaj u hotelu, jer se to osigurava na drugi način, kazao je juče direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

On je rekao da osiguravajuće kuće nisu pristale da osiguravaju agencijske aranžmane ni pod uslovom da povećaju cene polisa, a da su to najavile tek pre dve nedelje i turističke agencije "dovele pred svršen čin".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Travelland za B92.net: Mi smo naše obaveze platili

Izvor: B92, 02.Okt.2020

Beograd -- Nakon vesti da osiguravajuće kuće odbijaju da osiguraju agencije - iz Travellanda za B92.net kažu da su oni svoje obaveze platili...Kako navode u ovoj agenciji za B92.net, "u poslednjih nekoliko dana neprestano se šire dezinformacije i stvara strah kod građana da bankarske garancije za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.