Opelješićemo ih! Srbi smislili način kako da uzmu gomilu para strancima

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opelješićemo ih! Srbi smislili način kako da uzmu gomilu para strancima

Ni sami ne znaju šta ih čeka

Kao što je i ranije najavljeno, od danas počinje kažnjavanje vozača koji prekorače srednju dozvoljenu brzinu na auto putu.

Primenjuje se novi sistem koji će omogućiti saobraćajnoj policiji da koristi podatke sa naplatnih rampi - i to podrazumeva da će se meriti srednja brzina na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe. Razlika u vremenu i pređenoj kilometraži na auto putu, od kućice do kućice, daje obračun prosečne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brzine. Sve naplatne stanice pokrivene su kamerama, povezane optičkim kablom i imaju jedan centralni server.

Od danas na autoputevima Srbije važe nova pravila, a ukoliko PRESPORO VOZITE platićete kaznu 5.000 dinara

Sve kućice imaju identično sinhronizovano vreme i tačno se zna kada je ko ušao na auto put, a kada je izašao sa njega. "Putevi Srbije" će dokumentovati sve prekršaje i prosleđivati ih policiji. Ubuduće, svi oni koji prema ovoj računici voze brže od 120 kilometara na čas, biće kažnjeni. Ovaj zakon važiće za sve strance koji prolaze kroz našu zemlju, a upravo oni su ti koji najviše jurcaju autoputem. Na ovaj način Srbija će bahate strance moći da kazni, a sav novac biće zadržan u državnim kasama.

Kao što je već poznato, strani vozači nemaju običaj da prilagođavaju brzinu vožnje našim putevima, pa često umeju da voze prebrzo. U takvim situacijama, oni premašuju brzinu od 120km/h, tako da su kod njih problemi najčešći.

To potvrđuje i situacija na naplatnoj stanici Šimanovci gde su za dva i po sata kažnjena 24 vozača, od kojih je 21 stranac.

Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brizine, a tri prekoračenja bila su i zbog brzine čak iznad 160 km na sat.

Podsećamo kako izgledaju sve kazne na jednom mestu:

Prekoračenje u kilometrima        Kazna

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.