Oni su kapija za EU, ako odu, nećemo doći

Izvor: B92, 05.Maj.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oni su kapija za EU, ako odu, nećemo doći"

London -- Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da bi Britanija postala manje atraktivna za japanske investitore ukoliko bi na referendumu glasala za izlazak iz EU.

"Japan bi pre želeo da Britanija ostane u sastavu Evropske unije. Britansko članstvo je i u najboljem interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << japanskih investitora u Britaniji", rekao je Abe na konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, a prenosi agencija Rojters.

"Mnoge japanske kompanije su otpočele poslovanje u Britaniji upravo zbog toga što je Britanija kapija za ulazak u Uniju", dodao je on.

Glas za izlazak iz EU bi, prema njegovim rečima, učinio Britaniju manje privlačnom destinacijom za japanske investicije.

Abe je naveo i podatak da u Britaniji posluje oko 1.000 japanskih kompanija, koje zapošljavaju 140.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šinzo Abe: Izlazak Velike Britanije iz EU ugrozilo bi japanske investicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2016

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je danas u Londonu da bi Velika Britanija mogla postati manje privlačna japanskim investitorima ako bi istupila iz EU, prenela je agencija Asošijejtid pres...On je na zajedničkoj pres konferenciji sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom rekao da će se na referendumu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.