Oni će graditi šumadijski koridor? Kinezi zaineresovani za NOVI AUTO-PUT Vožd Karađorđe

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni će graditi šumadijski koridor? Kinezi zaineresovani za NOVI AUTO-PUT "Vožd Karađorđe"

To je konstatovano u razgovoru predstavnia tog resora sa delegacijom kineske kompanije "Pauer Čajna".

Kineska kompanija "Pauer Čajna" zainteresovana je za gradnju šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe", saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

To je konstatovano u razgovoru predstavnia tog resora sa delegacijom kineske kompanije "Pauer Čajna" o saradnji na infrastrukturnim projektima u Republici Srbiji.

- Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odličnu saradnju ca "Pauer Čajnom" na projektu izgradnje deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko reke Save kod Ostružnice do Bubanj potoka, a u planu su i novi projekti gde postoje mogućnosti za saradnju, uključujući i nastavak izgradnje obilaznice, na deonici Bubanj potok - Vinča - Pančevo - rekao je državni sekretar u Ministarstvu Miodrag Poledica.

Poledica je dodao da je ovaj projekat od velike važnosti za Republiku Srbiju i Grad Beograd, imajući u vidu da obilaznicom oko Beograda prolazi od 17.000 do 18.000 vozila dnevno, te da će završetak obilaznice omogućiti brže odvijanje pre svega teretnog saobraćaja.

Potpredsednik kompanije "Pauer Čajna" Sjung Lisin zahvalio je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na poverenju koje su dali kompaniji "Pauer Čajna", kao i na podršci koju pružaju u realizaciji projekta izgradnje Sektora B obilaznice oko Beograda.

- Naša kompanija će strogo poštovati ugovorne obaveze i daćemo sve od sebe da obilaznica oko Beograda bude primer uspešno realizovanog projekta - naveo je on, i dodao da je "Pauer Čajna" zainteresovana i za druge projekte u Srbiji, među kojima je izgradnja šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.