Oluja Kira će britanske osiguravajuće kuće koštati 241 milion evra

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja Kira će britanske osiguravajuće kuće koštati 241 milion evra

London -- Uništenje koje je za sobom ostavila oluja Kira, kada je 8. i 9. februara pogodila Britaniju, koštaće osiguranja oko 200 miliona funti, piše Gardijan.

Finansijsku štetu izazvanu vetrovima brzine do 97 milja na sat i štetu od poplavljenih kuća, automobila i poslovnih objekata procenili su stručnjaci za osiguranje kompanije PwC.

Takođe su upozorili da će oluja Denis dodatno uvećati ceh koji će na kraju platiti osiguravači.

"Još uvek je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rano za procenu ukupnog efekta jer odštetni zahtevi još pristižu osiguravajućim kompanijama. Međutim, naša rana procena je da će gubici sektora osiguranja u UK zbog štete na kućama, vozilima i biznisu biti između 150 i 200 miliona funti", kazao je Mohamed Kan, partner zadužen za osiguranje u PwC-u.

"Nažalost, dodatne padavine koje bi mogle stići sa olujom Denis mogle bi izazvati još ozbiljnih poplava u nekim delovima Britanije", dodao je Kan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oluja Kjara koštaće britanske osiguravajuće kuće više od 200 MILIONA FUNTI

Izvor: Blic, 16.Feb.2020

Štetu koju je za sobom ostavila oluja Kjara koja je početkom februara pogodila Veliku Britaniju, koštaće osiguravajuće kuće oko 200 miliona funti, piše "Gardijan".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.