Oglasila se NBS: Važno obaveštenje za građane

Izvor: B92, 06.Jul.2021, 17:41

Oglasila se NBS: Važno obaveštenje za građane

Beograd -- Narodna banka Srbije (NBS) oglasila se povodom oglašavanja i izdavanja "prve srpske digitalne valute".

"Povodom navoda u medijima da je oglašena i izdata prva srpska virtuelna valuta, Narodna banka Srbije obaveštava javnost da nije izdala nijedno odobrenje za beli papir koji se objavljuje pri izdavanju virtuelnih valuta kao vrste digitalne imovine, kao i da Narodnoj banci Srbije nije do danas podnet nijedan zahtev za davanje takvog odobrenja", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Narodna banka Srbije ukazuje na to da je oglašavanje inicijalne ponude virtuelnih valuta i druge digitalne imovine koja se izdaje u Republici Srbiji dozvoljeno samo u skladu sa odredbama Zakona o digitalnoj imovini („Službeni glasnik RS“, br. 153/2020), a da nijedan oblik digitalne imovine u ovom trenutku ne ispunjava uslove za to oglašavanje. Posebno se skreće pažnja građanima da ne ulažu sredstva u digitalnu imovinu koja ne ispunjava zakonom propisane uslove i da postoji značajan rizik da će pri tom ulaganju izgubiti celokupna uložena sredstva.

"Ističemo i da je za oglašavanje virtuelnih valuta suprotno odredbama Zakona o digitalnoj imovini propisana novčana kazna i do 5.000.000 dinara, a da će Narodna banka Srbije kao nadzorni organ preduzeti sve raspoložive mere da spreči izdavanje i oglašavanje takvih valuta čiji je cilj da se građani dovedu u zabludu kada je reč o ulaganju njihovih novčanih sredstava", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Virtuelne valute bez dozvole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2021

Povodom navoda u medijima da je oglašena i izdata prva srpska virtuelna valuta, Narodna banka Srbije saopštila je da nije izdala nijedno odobrenje za beli papir koji se objavljuje pri izdavanju virtuelnih valuta kao vrste digitalne imovine, i da joj do danas nije podnet nijedan zahtev za davanje takvog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Upozorenje NBS povodom napisa o "prvoj srpskoj digitalnoj valuti Lazar"

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2021

Povodom navoda da je izdata prva srpska virtuelna valuta, NBS saopštava da nije izdala nijedno odobrenje za beli papir koji se objavljuje pri izdavanju virtuelnih valuta kao vrste digitalne imovine.

Nastavak na Radio 021...

Nijedna virtuelna valuta nije dobila odobrenje NBS za „beli papir“, niti ispunjava uslove za oglašavanje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Jul.2021, 09:47

Povodom navoda u medijima da je oglašena i izdata prva srpska virtuelna valuta, Narodna banka Srbije obaveštava javnost da nije izdala nijedno odobrenje za beli papir koji se objavljuje pri izdavanju virtuelnih valuta kao vrste digitalne imovine, kao i da Narodnoj banci Srbije nije do danas podnet...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.