Odvela 100 lekara samo u Dansku: Nastaviću da ih vodim

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odvela 100 lekara samo u Dansku: "Nastaviću da ih vodim"

Vlasnica hravatske kompanije koja posreduje u zapošljavanju hrvatskih državljana u inostrasntvu kaže da se samo u Dansku preselilo 100 lekara i sestara.

Kompanija beleži sve veće interesovanje zdravstvenih radnika za zaposlenje u inostranstvu i trenutno nudi zaposlenje u čak 10 evropskih država (Norveška, Švedska, Danska, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Belgija, Francuska, Velika Britanija i Irska), od kojih je najveći interes upravo na skandinavske zemlje i Nemačku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Da lekari iz Hrvatske masovno odlaze više i nije vest. Vest će biti tek ako se taj trend zaustavi i eventualno smisli način kako zadržati ove, ali i druge stručnjake. Najnoviji podaci govore da Hrvatskoj trenutno nedostaje oko 12.000 lekara i medicinskih sestara, što naravno nije samo posledica njihovog iseljavanja", kaže Zrinka Stanić, vlasnica kompanije INCOR za Slobodnu Dalmaciju.

Kako nastavlja, u poslednje četiri godine otišlo je preko granice oko 600 lekara, mnogi s celim porodicama, a nameru da to učinu pokazuje ih svakim danom sve više.

Kže da će nastaviti da ih odvodi i da nije imala nijedan upit za povratak u Hrvatsku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALARMANTAN ODLIV LEKARA SA BALKANA Njih 100 je odvela samo u Dansku: Nastaviću to da radim i dosad niko nije tražio da se VRATI

Izvor: Blic, 27.Nov.2018

Vlasnica hravatske kompanije koja posreduje u zapošljavanju hrvatskih državljana u inostranstvu kaže da se samo u Dansku preselilo 100 lekara i sestara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.