Odobreno 41 milion evra državne pomoći za Tojo tajers

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 18:22

Odobreno 41 milion evra državne pomoći za Tojo tajers

Beograd, Inđija -- Državna pomoć za realizaciju projekta Toyo Tire Serbia od 41 milion evra usklađena je sa pravilima, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na internet-stranici KKDP, sredstva i podsticaji za ovu investiciju u Inđiji će biti dodeljena preko Ministarstva privrede, a Vlada Srbije za to je dala saglasnost.

Sredstva podsticaja od 41 miliona evra dodeljuju se radi podrške za realizaciju investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgradnje i opremanja fabrike za proizvodnju guma na teritoriji opštine Inđija, gde će do kraja 2023. godine biti zaposleno najmanje 523 nova radnika na neodređeno vreme.

Za investiciju u Inđiji firma Tojo tajers Srbija prethodno je dobila i subvenciju od tri miliona evra kroz dodeljivanje 637.455 kvadratnih metara državnog zemljišta bez naknade.

Ukupna investiicija je 382,7 miliona evra a najmanje četvrtina ulaganja mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Obaveza je da se novootvorena radna mesta povezana sa investicijom kao i investicija zadrže na teritoriji Inđije najmanje pet godina od dana završetka investicionog projekta

Investitor se obavezuje da ne smanjuje broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 526 u periodu pet godina od dana završetka investicije

Toyo Tire Corporation se razvija od 1945. godine, a bavi se proizvodnjom guma uz sedam fabrika i u četiri fabrike automobilskih delova, dok u korporaciji radi 12.800 radnika.

Proizvodnja guma Toyo, Nitio i Silverston čini 85 odsto ukupne prodaje kompanije Toyo, a grinfild investicija u Srbiji biće centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje za evropsko i tržište Rusije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.