Odluke Vlade o racionalizaciji obaveza za sve

Izvor: S media, 01.Okt.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluke Vlade o racionalizaciji "obaveza za sve"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je da će odluka Vlade o planu racionalizacije državne administracije "biti obavezujuća za sve."

"No, ništa ne može da nas spreči da se u razgovorima sa partnerima borimo za argumente, na šta nas obavezuje i naša socijalna nit", kazala je ona za današnje Večernje novosti.

Djukić-Dejanović je takodje iznela da će se predlog statuta Vojvodine naći pred poslanicima pošto kroz Vladu bude >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prošao predlog zakona o prenosu nadležnosti.

"Ukoliko prethodno bude potrebe za nekim pravnim i tehničkim izmenama, očekujem da će vojvodjanski parlament to učiniti vrlo brzo", rekla je predsednica Skupštine.

Negirajući da je njena stranka - Socijalistička partija Srbije (SPS), "jedan od glavnih kočničara statuta" severne pokrajine, DJukić-Dejanović je, medjutim, istakla da SPS "sigurno neće podržati akt koji je protiv" Ustava Srbije.

Predsednica Skupštine je, takodje mišljenja da nema razloga da vladajuća koalicija u kojoj je i SPS, razmišlja o vanrednim izborima na proleće 2010.

"Bilo koja vlada da je na sceni, problemi bi bili isti. Ali, opozicija uvek ima iluziju da bi oni bolje radili. Može biti da bi izbori sada odgovarali samo SNS, da konačno raščisti odnose sa SRS" zaključila je Djukić-Dejanović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.