Odbili 50 milijardi dolara: Plan nema viziju

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbili 50 milijardi dolara: "Plan nema viziju"

Ramala -- Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) ponovo je odbila američki ekonomski plan za Palestinu vredan 50 miilijardi dolara.

PLO je ocenio da nedostatak političke vizije u tom planu garantuje njegov neuspeh.

"Trampova administracija želi da proda fatamorganu ekonomskog prosperiteta, a koja će samo produžiti zatočeništvo Palestinaca", navodi se u saopštenju Izvršnog komiteta PLO, izdatom u trenutku kada u Bahreinu počinje konferencija na kojoj SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljaju ekonomski deo svog mirovnog plana za Bliski istok.

PLO je optužio Belu kuću da koristi taj skup kao pokriće za nastojanja Izraela da normalizuje odnose sa arapskim zemljama i podigne svoja naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

U saopštenju se dodaje da mir ne može da bude postignut dok se ne okonča "izraelska okupacija i ekonomska dominaciija".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Ekonomski plan SAD za Bliski istok kontraproduktivan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 12:01

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je američki ekonomski plan za Bliski istok vredan 50 milijardi dolara "kontraproduktivan", javlja Rojters pozivajući se na Interfaks...Ekonomski plan poziva na stvaranje globalnog investicionog fonda za unapređenje palestinske ekonomije i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.