Od srede automatski stečaj preduzeća

Izvor: Beta, 31.Mar.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od srede automatski stečaj preduzeća

BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - U Srbiji se od srede primenjuje automatski stečaj preduzeća, udruženja, zadruga i sporstkih društava čiji su računi u blokadi tri godine ili duže.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić kazao je novinarima da će Narodna banka Srbije sutra objaviti spisak tih firmi kojih, prema trenutnim procenama, ima oko 10.000.

Novim Zakonom o stečaju predvidjeno je da NBS dostavlja te podatke i privrednim sudovima, prema sedištu firmi, koji pokreću predstačajni postupak, naveo je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Automatski stečaj" u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 31.Mar.2010

BEOGRAD - U Srbiji je danas počela primena "automatskog stečaja", novog instituta predviđenog Zakonom o stečaju, koji ima za cilj čišćenje privrednog i pravnog sistema Srbije, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja...Tim povodom Ministarstvo organizuje brifing, na kome će...

Nastavak na Glas javnosti...

NBS objavljuje spisak od oko 10.000 blokiranih subjekata

Izvor: S media, 31.Mar.2010

Narodna banka Srbije će sutra objaviti spisak privrednih subjekata koji su u blokadi duže od tri godine, na koje će biti primenjene odredbe uvodjenja automatskog stečaja, a preliminarne procene su da je u Srbiji 10.000 takvih subjekata, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije...

Nastavak na S media...

"Crveno-beli" pred stečajem?

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Mar.2010

Narodna banka Srbije (NBS) će u četvrtsk objaviti spisak privrednih subjekata koji su u blokadi duže od tri godine na koje će biti primenjene odredbe uvodjenja automatskog stečaja, izjavio je u sredu u Beogradu Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalni razvoj.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.