Obnova zadrugarstva i revitalizacija sela u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova zadrugarstva i revitalizacija sela u Srbiji

Članovi Odbora za selo SANU dali su punu podršku konceptu ministra Milana Krkobabića koji je vezan za obnovu zadrugarstva i revitalizaciju sela u Srbiji, saopšteno je danas iz kabineta ministra.

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, Milan Krkobabić i članovi Odbora za selo SANU koje je predvodio predsednik Odbora akademik Dragan Škorić sastali su se danas i dogovorili zajedničko delovanje kabineta ministra, SANU-a, naučnih instituta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadružnih saveza i svih drugih relevantnih činioca.

Prvi korak u realizaciji ovog koncepta je Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom Upravnom okrugu.

Program će početi da se sprovodi u prvoj polovini maja ove godine, a ukupan iznos podsticajnih sredstava predviđenih budžetom Republike Srbije za ovu godinu je 200 miliona dinara.

Maksimalan iznos od 6,25 miliona dinara namenjen je kao namenski podsticaj za osnivanje novih zadruga, a iznos do 12,5 milona dinara predviđen je za razvojne projekte postojećih zemljoradničkih zadruga.

Značajnu ulogu u ovom programu će imati i jedinice lokalne samouprave, Zadružni savez Srbije i regionalni zadružni savezi.

Na sastanku je zaključeno da se pokrene zajednička inicijativa za formiranje Nacionalnog zadružnog saveta Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.