Obnavljanje proizvodnje u Petrohemiji u avgustu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavljanje proizvodnje u Petrohemiji u avgustu?

PANČEVO - Pančevačka Petrohemija mogla bi u drugoj polovini jula ili početkom avgusta da nastavi proizvodnju jer pregovori o obezbeđivanju sirovine idu u dobrom pravcu, saopšteno je danas iz te kompanije.

"Očekujemo da sa u naredne dve nedelje pregovori sa partnerima uspešno okončaju dugoročnim ugovorima o kontinuiranim isporukama sirovine. U toku su pregovori o ceni i reprogramu starih dugovanja", rekao je agenciji Beta savetnik generalnog direktora Saša Pavlov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Petrohemija pregovara sa Naftnom industrijom Srbije (NIS) koja bi trebalo da isporučuje mesečno 8.000 tona sirovog benzina i Lukoilom o isporuci 25.000 tona.

Pavlov je dodao da će sutra o isporuci sirovine biti razgovarano i sa rumunskim Rompetrolom, a potom i sa državnom naftnom kompanijom iz Azerbejdžana.

â?zAzerbejdžanci su na nas usmereni iz državnog vrha Srbije, što govori o tome da je Vlada zainteresovana da Petrohemija ponovo proradiâ?o, ocenio je Pavlov.

Petrohemija je 24. juna obustavila rad pošto zbog duga od 210 miliona evra nije bila u stanju da nabavlja sirovinu.

Planirano je da obustava traje mesec dana, a da se u međuvremenu završe pregovori o nastavku isporuke sirovine od naftnih kompanija iz Srbije i regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.