Izvor: B92, 20.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđena milijarda za Magnohrom

Beograd -- Ministar finansija Mirko Cvetković kaže da je obezbeđeno više od milijardu dinara iz budžeta za povezivanje staža zaposlenima u Magnohromu. Radnici ipak nezadovoljni.

Cvetković je rekao da će se obezbediti i otpremnine za radnike te fabrike, te ističe da taj korak neće radnog neće ugroziti stabilnost budžeta.

Cvetković je naveo i da se razmatra i mogućnost da se prodajom imovine Maghnohroma, koja ne bi ugrozila buduću privatizaciju i nije neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za redovnu proizvodnju, obezbedi novac za isplatu zaostalih plata radnicima tog preduzeća.

Radnici Magnohroma nastavljaju proteste u ponedeljak

Radnici kraljevačkog Magnohroma protestovaće u ponedeljak ispred upravne zgrade te fabrike, a za sredu najavljuju dolazak u Beograd nezadovoljni vladinom odlukom da im se, nakon neuspešne privatizacije, umesto 17 zaostalih zarada ponudi socijalni program za limitirani broj radnika, rekao je sekretar Odbora za zaštitu radnika Milivoje Jakovljević.

On je rekao da će radnici od rukovodstva Magnohroma zatražiti i objašnjenje gde idu subvencije od 20 miliona dinara mesečno koje, kako je rekao prošle nedelje ministar ekonomije Mlađan Dinkić, firma redovno dobija.

"Kažu da je taj novac išao za isplatu zarada, a neki kažu da je ulagan u kupovinu repromaterijala, a proizvodnje nema", kazao je Jakovljević, kao i da oni pritom nikoga ne optužuju već da samo žele da znaju istinu.

On je upozorio i da niko nema pravo da limitira broj radnika koji žele da se prijave za socijalni program, a da je to ipak učinjeno za njih 1.250.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.