OVA TRI ZANIMANJA SU NAJTRAŽENIJA U SRBIJI! Potrebna je samo srednja škola, a PLATA 120.000!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVA TRI ZANIMANJA SU NAJTRAŽENIJA U SRBIJI! Potrebna je samo srednja škola, a PLATA 120.000!

Posao vozača, majstora za burek ili mesara, samo su neki od poslova za kojima u Srbiji vlada prava pomama!

Deficit ovih radnika doveo je do toga da zaposleni u ovim strukama mogu da računaju na plate  i dvostruko veće od prosečne zarade  u Srbiji.

Tako vozač mesečno može da zaradi 120.000 dinara, majstor za burek oko 90.000, a mesar 80.000.

Na tržištu rada fale i zavarivači, frizeri, zidari, stolari… pa se poslodavci utrkuju da ponude što bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uslove radnicima.

Sajtovi za zapošljavanje puni su ponuda za posao, sa odličnim platama i dobrim uslovima, a mahom se traže radnici  srednje stručne spreme.

oslodavci se na ovaj način trude da privuku dobre zanatlije, koji poslednjih godina mahom biraju da rade u inostranstvu.

Prema rečima vlasnika u jednoj domaćoj kompaniji  koja se bavi transportom, stalna je potraga za radnicima.

- Tražimo vozače C i E kategorije i to nam vrlo teško ide. U ovom poslu plate su poslednjih godina skočile gotovo trostruko. Bile su oko 45.000, sada se nudi i 120.000 za vozače kamiona i autobusa. Jednostavno, tržište nas je primoralo, mnogi vozači su otišli u inostranstvo i da bismo ih zadržali moramo da podižemo primanja – kažu u ovoj firmi.

Nebojša Atanacković  iz Unije poslodavaca Srbije kaže da se poslodavci već godinama suočavaju sa problemom nedostatka radnika  u pojedinim zanimanjima, te da su spremni da plate mnogo više nego ranije kako bi došli do dobrog buregdžije, armirača ili vozača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.