OPEK upozorava: Tražnja za energijom će porasti 23 odsto do 2045.

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:55

OPEK upozorava: Tražnja za energijom će porasti 23 odsto do 2045.

Globalna potražnja za energijom će porasti za 23 odsto do 2045, izjavio je danas generalni sekretar OPEK-a Haitam al-Gais na konferenciji u Nigeriji.

"To znači da će nam biti potrebne sve vrste energenata", dodao je šef OPEK-a, prenosi Rojters.

Prema njegovom mišljenju, u globalnu industriju nafte do 2045. godine treba uložiti 11 biliona evra, što je daleko od sadašnje situacije.

On je istovremeno dodao da je svetu potrebna nova tehnologija za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv štetnih emisija koje nastaju od sagorevanja fosilnih goriva.

"Biće nam potrebna inovativna rešenja kao što je hvatanje i skladištenje ugljenika, kao i projekti na bazi vodonika", naveo je Haitam al-Gais.

Izvori bliski OPEK-u su rekli su da će ova organizacija u svom julskom izveštaju verovatno zadržati optimističan pogled na rast potražnje za naftom u sledećoj godini, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.