OGLASIO SE MINISTAR RUŽIĆ: Doneta konačna odluka šta će biti sa krivičnim prijavama protiv direktora

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 12:41

OGLASIO SE MINISTAR RUŽIĆ: Doneta konačna odluka šta će biti sa krivičnim prijavama protiv direktora

Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na saslušanja zato što poštuju mere Кriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa kovid19.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi.

- Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti - kazao je Ružić.

On je dodao da je jako zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.

Nedić i Bjelanović zahvalili su se u ime direktora i predsednici vlade i prvom potpredsedniku i ministru na razumevanju i razjašnjavanju nedoumice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ružić: Apsurdno je pozivati direktore na razgovor jer zahtevaju da se u školama poštuju mere

Izvor: Beta, 25.Nov.2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa direktorima škola koje je Tužilaštvo pozvalo na razgovor i izjavio da predsednica Vlade Ana Brnabić i on smatraju da je "apsurdno" pozivati direktore na razgovor, "jer poštuju mere Кriznog štaba i zahtevaju obavezno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.