ODLIČNE VESTI ZA VOJVOĐANE: Izdvojeno 50 MILIONA za rekonstrukciju škola

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLIČNE VESTI ZA VOJVOĐANE: Izdvojeno 50 MILIONA za rekonstrukciju škola

Odobrena sredstva za 17 ustanova

Rebalansom pokrajinskog budžeta, novih 50 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Putem ovog konkursa, ukupno 17 ustanova - 12 osnovnih i pet srednjih škola, dobilo je sredstva.

- Broj zahteva je i ovaj put premašio planirani budžet. Bez obzira na to, nastavljamo sa ulaganjima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolje uslove obrazovanja. Pozivam direktore ustanova da nastave s konkurisanjem, kako bi Pokrajinska vlada svim vaspitno-obrazovnim ustanovama mogla da obezbedi odgovarajuću infrastrukturu po standardima koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja - poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Tim sredstvima vaspitno-obrazovne ustanove, između ostalog, menjaće stolariju, sanirati krovnu konstrukciju i zameniti krovne pokrivače, te energetski sanirati objekte, a zatim će sanirati sanitarne čvorove i elektroenergetske instalacije, kao i instalacije za zagrevanje objekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.