OBJAVLJENO KO IMA NAJVEĆE PLATE U SRBIJI: Ovo su najplaćenije profesije i gradovi u kojima se najbolje zarađuje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJENO KO IMA NAJVEĆE PLATE U SRBIJI: Ovo su najplaćenije profesije i gradovi u kojima se najbolje zarađuje!

Najviša primanja u Beogradu

Statistika pokazuje da su u junu su najveće plate u Srbiji imali zaposleni u vazdušnom saobraćaju, odnosno radnici u kontroli letenja, piloti i kopiloti koji u proseku zarađuju oko 177.000 dinara.

Na listi najplaćenijih profesija, na drugom mestu po visini zarada nalaze se radnici u proizvodnji duvanskih proizvoda - u proseku oko 142.726 dinara.

Odmah za njima su zaposleni u rudarstvu, a potom i programeri.

Na vrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << liste su i oni koji se bave finansijskim uslugama čije se plate kreću nešto više od 100.000 dinara, kao i proizvodnji derivata nafte i farmaceutskih proizvoda.

U glavnom gradu Srbije su i dalje plate najveće, a opštine Vračar, Novi Beograd, Stari grad i Savski venac u junu su bile na vrhu liste po visini prosečnih zarada.

Pored Beograda, među opštinama i gradovima koji se izdvajaju po visini prosečnih plata su Lajkovac, Bor, Novi Sad i Kostolac.

BONUS VIDEO: NEOBIČNO ISTRAŽIVANJE: Ovako bi izgledala Zemlja da na njoj ostane SAMO 100 LJUDI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.