Novosadski Latinoamerikanci u svom i o svom novom domu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2020, 22:55

Novosadski Latinoamerikanci u svom i o svom novom domu

Već treću godinu za redom, na Ribarskom ostrvu organizuje se okupljanje i druženje Latinoamerikanaca, koji žive u Novom Sadu. U narednim minutima vam prenosimo utiske sa latino roštilja.

Muzika veselog ritma, domaća hrana pravljena po tradicionalnim receptima iz zemalja Latinske Amerike, španski jezik, sve smo to mogli da čujemo, probamo i vidimo na godišnjem okupljanju predstavnika Latinoameričke dijaspore. U Novom Sadu ima oko 50 Latinosa, koji su svoj novi dom pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovde.

"Upoznala sam se sa Srbijom. Sve mi se sviđa, jednostavno sada mogu da kažem da sam srećna što sam ovde, što sam upoznala dosta prijatelja i hranu i kulturu, jako mi se sviđa", kaže Gabriela Mendoza-Mirković iz Ekvadora.

A Horhe San Roman iz Kolumbije se nadovezuje: "Poštovanje koje vi imate za druge ljude i koliko volite da pomažete. Kada me prijatelji pozovu u njihov dom, osećam se kao kod svoje kuće, to je neverovatan osećaj".

Neki su došli poslom, a neki su preko okeana stigli u Srbiju zbog ljubavi. Kako kažu, među nama ima sličnosti, jer smo veseli i druželjubivi kao i oni, ali ističu da su se teško navikli na našu klimu, i hladne zime.

"Došla sam ovde pre dve godine zbog ljubavi. Upoznala sam muža preko interneta. Prvo sam se zaljubila u njega, a onda i u ovaj grad, ovu državu, i ljude koji su jako dobri prema meni", kaže Karen Elias iz Meksika.

Andrea Kariđo iz Kolumbije je prvi put došla u Novi Sad zime 2016. zbog momka.

"Došla sam da bolje upoznam Srbiju i da doživim zimu. Sećam se da je zima bila jako hladna", kaže.

Ono što je zanimljivo jeste da smo se mi sa njihovom kulturom upoznali još devedesetih godina kroz latinoammeričke serije, a mnogi su tako zavoleli i naučili njihov jezik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.