Novo igralište za najmlađe Somborce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo igralište za najmlađe Somborce

Najmlađi sugrađani uživaju u čarima novog igrališta na adresi Mesne zajednice Mlake u ulici Beogradska 31 u Somboru. Dečije igralište nosi naziv dr Zoran Parčetić – Nona, a za decu je pravi kutak za igru i aktivan odmor.

Sombor je bogatiji za još jednu "Igraonicu na otvorenom“. Za decu je ovo mesto sigurna oaza igre i razbibrige. Roditelji ističu da je to jedno od najbeznednijih igrališta u Somboru, jer je ograđeno, ima atraktivne rekvizite, igračke, klupe, vide >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadzor, reflektore, wi-fi, toalet....

Ljubica Marijanović iz Sombora kaže: ”Dosta smo zaštićeni od buke, od automobila i svega što je spolja. Baš nam je igralište lepo i zadovoljni smo što u našem kraju ima jedno ovakvo savremeno dečije igralište, a najvažnije što nam je blizu. “

Podršku da se napravi igralište dali su brojni privrednici iz Sombora.

Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća u Somboru za sport, decu i omladinu kaže: “Lokalna samouprava je uvidela značaj i potrebu za ovakvim igralištima, pa smo tu delatnost proširili i na predškolske ustanove. Sada već i u naseljenim mestima, u vrtićima deca imaju izuzetno lepo uređena igrališta, kutke za igru i razonodu”.

“Igralište ima i trambolinu što je posebno atraktivno za decu i to je jedno od najlepših igrališta. Jedina mana je što nema dovoljno hladovine, a i to smo gledali da rešimo, pa smo zasadili sadnice”, ističe Dragan Knežević, predsednik Saveza MZ Mlake Sombor.

U Mesnoj zajednici “Mlake” ističu da su igralištu dali ime po dr Zoranu Parčetiću, nedavno preminulom predsedniku Skupštine grada Sombora, koji je pre tri godine pokrenuo akciju za nova igrališta u gradu i okolnim mestima.

Antun Petrović kaže: ”Igralište je jedan produžetak poštovanja dr Parčetića da deca imaju siguran habit u kome razvijaju svoje sportke aktivnosti i fizičkog angažovanja da bi bili zdravi.”

U poslednje tri godine u Somboru je postavljeno pet dečijih igrališta, a najavljena su i nova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.