Novo igralište, teretana na otvorenom i pametna klupa za male i velike zemunce

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo igralište, teretana na otvorenom i pametna klupa za male i velike zemunce

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić sa saradnicima obišao je 21. februara unutarblokovsku površinu između zgrada u ulici Karađorđev trg 9 na kojoj su kompletno uređeni mali i veliki park.

- Donošenjem novog Zakona o Glavnom Gradu i Statuta Grada Beograda, prilagođavanjem i usaglašavanjem opštinskih statuta, danas smo u prilici da implementiramo usvojeno i da na osnovu inicijativa građana radimo na uređenju unutarblokovskih površina koje su bile zapuštene. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U saradnji sa JKP ''Gradsko zelenilo'' u malom parku, koji je namenjen deci, postavljeni su rekviziti za igru i tartan podloga. Prostor je ograđen kako bi deca bila potpuno bezbedna, a roditelji koji ih čuvaju bezbrižni - rekao je Matić.

- Takođe, u okviru ove unutarblokovske površine postavljena je i prva solarna klupa koja omogućava sugrađanima i svim posetiocima Zemunskog keja koji je u blizini da napune svoje mobilne telefone, tablete, laptopove i elektrobicikle. U okviru parka eksperimentalno je postavljena i ulična solarna svetiljka.

Drugi deo, takozvani veliki park namenjen je rekreativcima i svima onima koji žele da ostanu u formi i više vremena provode napolju.

- U parku smo napravili pravu malu teretanu, ali istovremeno smo mislili i na sugrađane koji žele da se odmaraju u prirodi. Za njih smo postavili klupe i stolove sa nadstrešnicama. Budući da nam je veoma važno da ovaj prostor uvek bude uredan i čist, postavljene su namenske kante za otpad i reciklažu -  rekao je predsednik Matić i tom prilikom se zahvalio sugrađanima na sugestijama i inicijativama, jer je i ovaj park uređen na osnovu njihovih zahteva, ali da je veoma važno da čuvamo i druge unutarblokovske površine za koje je opština Zemun izdvojila sredstva.

Predsednik Matić je i ovom prilikom je pozvao skupštine stanara da upute predloge, kako bismo sprovodeći strategiju ravnomernog razvoja Zemuna nastavili sa uređenjem devastiranih zelenih površina i u drugim naseljima, kao i sa realizacijom drugih infrastrukturnih projekata.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.