Novi sistem javnog osvetljenja: Kada će Skadarlija ponovo zasijati? VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2021, 21:39

Novi sistem javnog osvetljenja: Kada će Skadarlija ponovo zasijati? VIDEO

Preduzeće "Javno osvetljenje" danas počinje radove u Skadarskoj ulici. Kako napreduju radovi i kada će Skadarlija ponovo da zasija?

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki najavio je da je počela demontaža postojećih stubova javne rasvete u delu Skadarske ulice, od Simine do Strahinjića Bana, koji su dotrajali, zastareli, neekonomični i neefikasni.

"Iz središnjeg dela Skadarske ulice biće uklonjena 24 stuba danas i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sutra, kada će početi i iskopavanje rova i postavljenje kablova novih elektroinstalacija. Na ovaj način ćemo iskoristiti rekonstrukciju Skadarske ulice da bismo u potpunosti uradili postavljanje novog sistema javnog i dekorativnog osvetljenja na ovoj lokaciji", rekao je Cincar Poposki za TV Prva.

On je precizirao da su instalacije stare više od četiri decenije, a stubovi su nešto mlađi.

"Prilikom izbora stubova trudili smo se da ispratimo rustičan izgled. Ipak, reč je o novim stubovima i novoj energetski efikasnoj LED rasveti, iako izgledaju kao prethodni", precizirao je Cincar Poposki.

U saradnji sa izvođačima koji rade kaldrmu, tačnije kada ti radovi budu završeni, u skladu sa nivelacijom kaldrme uradiće se temelji stubova, a nakon toga postaviće se i novi stubovi. Stara rasveta biće reparisana, dodao je on, a ono što bude moguće upotrebiće se za popravku ili zamenu sličnih stubova u Knez Mihailovoj ili na Kalemegdanu.

U zavisnosti od ostalih izvođača, očekuje se da tokom maja budu završeni i ovi radovi, najavio je Cincar Poposki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cvijićeva: Ozelenjavanje srednje zelene razdelne trake

Izvor: DANuBeogradu.rs, 19.Feb.2021, 12:35

Ozelenjavanje srednje zelene razdelne trake započeli su danas radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd“ u Cvijićevoj ulici. Radovi su započeti na delu Cvijićeve ulice od raskrsnice sa Ruzveltovom, na potezu do raskrsnice sa Ulicom Starine Novaka, i nastaviće se duž cele ulice....

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.