Novi portal: Od septembra sve cene operatora na jednom mestu

Izvor: B92, 27.Jul.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi portal: Od septembra sve cene operatora na jednom mestu

Beograd -- Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji.

To je najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

"Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu interneta, kao i da izaberu operatora koji im najviše odgovara", kaže Tintor za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, informacije na portalu "ceneusluga.rs" biće grupisane u pet kategorija - fiksna telefonija, mobilna telefonija, internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.

Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

"Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa... RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika", kaže Tintor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RATEL: Od septembra sve cene operatora na jednom mestu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jul.2019

BEOGRAD - Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji...To je najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor..."Tako će na jednom mestu korisnici moći...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.