Izvor: B92, 22.Sep.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kredit za Koridor 10

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović i direktor za infrastrukturne projekte EBRD Tomas Majer potpisali su sporazum o 150 miliona evra kredita za Koridor 10.

Kredit je namenjen za izgradnju deonice na Koridoru, od Pirota do Dimitrovgrada i od Crvene Reke do Čiplika. Ministarka Dragutinović je rekla da se radi o izuzetno povoljnom kreditu sa rokom otplate od 15 godina, periodom mirovanja u otplati od četiri godine i kamatom koja se sastoji od euribora plus jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto godišnje, što je ukupno oko dva odsto.

Dragutinovićeva je navela da je Srbija obezbedila iz stranih izvora oko 1,2 milijarde evra za izgradnju Koridora 10 na pravcima od Beograda prema mađarskoj granici i od Beograda preko Niša do bugarske granice, kao i od Niša prema Makedoniji i Grčkoj.

Majer je podsetio da je ovo već drugi kredit koji EBRD odobrava Srbiji u ovoj godini, jer je početkom godine odobreno 100 miliona evra za "Železnice Srbije".

Predstavnik EBRD je podsetio da će krediti te međunarodne finansijske institucije doprineti ne samo razvoju infrastrukture, već i ukupnom ekonomskom oporavku Srbije.

Član Upravnog odbora preduzeća Koridor 10 Nenad Ivanišević najavio je da bi za nekoliko dana odbor direktora Evropske investicione banke trebalo da donese odluku za odobravanje kredita Srbiji, za izgradnju koridora 10 i to na deonici od mesta Prosek do Crvene Reke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.