Potpisan Ugovor o kreditu za Koridor 10

Izvor: S media, 22.Sep.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Ugovor o kreditu za Koridor 10

Ministarka finansija Diana Dragutinović i direktor za infrastrukturne projekte Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Tomas Majer potpisali su sporazum o kreditu u iznosu od 150 miliona evra, za izgradnju deonice na Koridoru 10, od Pirota do Dimitrovgrada i od Crne Reke do Čiplika.

Posle potpisivanja sporazuma u Vladi Srbije, ministarka Dragutinović je rekla da se radi o izuzetno povoljnom kreditu sa rokom otplate od 15 godina, periodom mirovanja u otplati od četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i kamatom koja se sastoji od euribora plus jedan odsto godišnje, što je ukupno oko dva odsto.

Dragutinović je navela da je Srbija obezbedila iz stranih izvora oko 1,2 milijarde evra za izgradnju Koridora 10 na pravcima od Beograda prema madjarskoj granici i od Beograda preko Niša do bugarske granice, kao i od Niša prema Makedoniji i Grčkoj.

Majer je podsetio da je današnje potpisivanje sporazuma, već drugi kredit koji EBRD odobrava Srbiji u ovoj godini, jer je početkom godine odobreno 100 miliona evra za "Železnice Srbije".

Predstavnik EBRD je podsetio da će krediti te medjunarodne finansijske institucije doprineti ne samo razvoju infrastrukture, već i ukupnom ekonomskom oporavku Srbije.

Predsednik Upravnog odbora preduzeća Koridor 10 Nemanja Ivanišević najavio je da bi za nekoliko dana bord direktora Evropke investicione banke trebalo da donese odluku za odobravanje kredita Srbiji, za izgradnju koridora 10 i to na deonici od mesta Prosek do Crvene reke.

Kredit koji je danas odobrio EBRD biće iskorišćen za izgradnju deonica od Crvene reke do Čiplika, u dužini od 13 kilometara.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisivanje Ugovora o zajmu za izgradnju Koridora 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2009

BEOGRAD - Vlada Srbije i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su danas ugovor o zajmu od 150 miliona evra za izgradnju dve deonice na panevropskom Koridoru 10 kroz Srbiju, na autoputu od Niša do Dimitrovgrada..Ministarska finansija Srbije Dijana Dragutinović kazala je nakon potpisivanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kredit EBRD za Koridor 10 od 150 miliona evra

Izvor: Mondo, 22.Sep.2009

Ministarka finansija Srbije sa predstavnicima EBRD-a potpisala sporazum o kreditu od 150 miliona evra za izgradnju deonice Koridora 10.

Nastavak na Mondo...

Novi kredit za Koridor 10

Izvor: B92, 22.Sep.2009

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović i direktor za infrastrukturne projekte EBRD Tomas Majer potpisali su sporazum o 150 miliona evra kredita za Koridor 10... Kredit je namenjen za izgradnju deonice na Koridoru, od Pirota do Dimitrovgrada i od Crvene Reke do Čiplika. Ministarka Dragutinović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.