Novi kontingent humanitarne pomoći  Crvenom krstu Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 13:46

Novi kontingent humanitarne pomoći Crvenom krstu Bečej

U Crveni krst Bečej  stigao je treći kontingent humanitarne pomoći. Reč je o 120 paketa hrane, koje su obezbedili Crveni krst Srbije i Fondacija Ana i Vlade Divac. Pored toga, pomoć će dobiti hraniteljske porodice, kao i one koje su za vreme vanrednog stanja ostale bez posla.

Paketi hrane biće podeljeni porodicama koje teško žive i nalaze se u sivoj zoni, ne ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na pomoć Centra za socijalni rad, imaju niska primanja ili u njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << domaćinstvu živi osoba sa invaliditetom.

"Ovih 120 paketa ćemo podeliti seoskom stanovništvu. Oni će biti raspoređeni po mesnim zajednicama u Mileševu-Drljanu, Radičeviću i Poljanici, a videćemo koliki broj bude bio potreban u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu" izjavila je Marijana Ćalović, sekretar Crvenog krsta u Bečeju.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad Bečej u narednom periodu biće podeljeni i higijenski paketi i dezinfekciona sredstva za 38 hraniteljskih porodica.

Takođe, Crveni krst Bečej podeliće i dvadesetak paketa hrane i higijene porodicama koje su ostale bez posla, periodu od 15. marta do 6. maja, koliko je trajalo vanredno stanje.

"Ovih dvadeset paketa i tri bebi paketa nisu namenjeni socijalno ugroženim porodicama, već porodicama gde su jedan ili možda čak oba roditelja ostali bez posla, zbog situacija u kojoj se našla naša privreda. Dokaz o tome da je neko ostao bez posla može biti raskid ugovora o radu, prijava na biro ili ugovor na određeno vreme koji nije produžen", rekla je Ćalovićeva.

Podela paketa očekuje se u narednim danima kada Crveni krst Bečej od mesnih zajednica bude dobio spiskove porodica kojima je ta pomoć potrebna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.