Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

Izvor: NaDlanu.com, 24.Mar.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.Kako su istakli u Ministarstvu, maksimalni iznos podsticaja zadržan je na 10.000 evra po radnom mestu, ali je novom uredbom ukinut sistem duplih iznosa podsticaja za devastirana područja i područja od posebnog interesa.Prema uredbi, investitori podsticaje mogu da dobiju za otvaranje najmanje 50 radnih mesta.U Agencija za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA) agenciji Beta su kazali da je od 2006. godina, kada je započela dodela podsticaja za investitore, finansirano 226 projekata, kojima je otvoreno 40.088 radnim mesta.U projekte je investirano 1,3 milijarde evra, a ukupan iznos odobrenih podsticajnih sredstava koji je država odobrila investitorima je 224 miliona evra.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.