Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

Izvor: Blic, 24.Mar.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Kako su istakli u Ministarstvu, maksimalni iznos podsticaja zadržan je na 10.000 evra po radnom mestu, ali je novom uredbom ukinut sistem duplih iznosa podsticaja za devastirana područja i područja od posebnog interesa.

Sada postoje četiri grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razvijenosti opština koje proizilaze iz zvanicne Vladine klasifikacije razvijenosti, a one uslovljavaju samo minimalni iznos investicije koja se može podržati Uredbom, kazali su u Ministarstvu ekonomije.

Prema uredbi, investitori podsticaje mogu da dobiju za otvaranje najmanje 50 radnih mesta.

Za dobijanje podsticaja za direktne investicije u, na primer, najnerazvijenijoj, četvrtoj grupi, potrebno je minimalno ulaganja od 500.000 evra, precizirali su u Ministarstvu.

Novom uredbom uveden je i sistem bodovanja razlicitih kriterijuma na osnovu kojih se određuje iznos podsticaja po otvorenom radnom mestu u Uredbi, navodi se u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

U Agencija za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA) kazali su da je od 2006. godine, kada je započela dodela podsticaja za investitore, finansirano 226 projekata, kojima je otvoreno 40.088 radnim mesta.

U projekte je investirano 1,3 milijarde evra, a ukupan iznos odobrenih podsticajnih sredstava koji je država odobrila investitorima je 224 miliona evra. Kako su istakli u SIEPA, podsticaje su dobila 122 domaća i 104 strana investitora.

Povezane vesti: SIEPA: Novac za otvaranje novih radnih mesta

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dupliran mamac - 4.000 evra po novom radniku

Izvor: Mondo, 24.Mar.2012

Vlada Srbije usvojila je novu uredbu pa će se velikim investitorima davati najmanje 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Nastavak na Mondo...

ZA NOVO RADNO MESTO PODSTICAJ 4.000 EVRA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2012

Prema uredbi, investitori podsticaje mogu da dobiju za otvaranje najmanje 50 radnih mesta..BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je u Ministarstvu ekonomije...

Nastavak na Kurir...

Udvostručen iznos minimalnih subvencija

Izvor: RTS, 24.Mar.2012

Najmanji iznos subvencija po novootvorenom radnom mestu udvostručen na 4.000 evra, navodi se u novoj vladinoj Uredbi o privlačenju direktnih investicija. Za dobijanje subvencija u najnerazvijenijim opštinama, potrebno uložiti najmanje 500.000 evra...Vlada Srbije usvojila je novu Uredbu o privlačenju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.