Nova rotaciona mašina u štampariji AD

Izvor: Politika, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova rotaciona mašina u štampariji AD

Politika AD i japanska kompanija "Komori" potpisale su juče ugovor o nabavci nove tridesetdvostranične rotacione mašine koja će se koristiti isključivo za štampanje magazina i počeće da radi u julu sledeće godine. Ugovor su potpisali Zoran Vacić, direktor Politike AD, i Jutaka Ivata, predsednik "Komorija" za Evropu. Vrednost mašine je 7,5 miliona evra, a prema Vacićevim rečima, Politika AD će je, uz pomoć kredita, otplatiti iz sopstvenih sredstava.

– Nabavkom ove mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kapaciteti će se udvostručiti, jer trenutno rade dve šesnaestostranične rotacije. To će, takođe, omogućiti bolji kvalitet štampe. Očekujem da će 2008. i 2009. godine kroz nju proći 10.000 tona papira, a kasnije oko 12.000 tona godišnje – rekao je Vacić.

On je dodao da Politika AD očekuje ozbiljniji izlazak na tržište Evrope, pošto će joj nova rotaciona mašina omogućiti da prihvati narudžbine za štampanje kvalitetnih lifleta i kataloga po zahtevima klijenata, kojima do sada nije mogla da izađe u susret.

Vacić je podsetio da je ovo druga velika investicija za poslednjih godinu dana i podsetio da je početkom ove godine nabavljena mašina za tvrdi povez knjiga, vrednosti 1,2 miliona evra. Nova rotacija, kako je kazao, pruža mogućnost za veću konkurentnost Politikine štamparije, a isplatiće se za šest godina.

A. LJ. M.

[objavljeno: 27.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.