Nova organizaciona struktura: Umesto 78, biće samo 37 filijala

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova organizaciona struktura: Umesto 78, biće samo 37 filijala

Beograd -- Poreska uprava Srbije od danas broji 37 umesto dosadašnjih 78 organizacionih delova.

Ova organizaciona transformacija biće izvršena bez ijednog otpuštenog radnika, saopšteno je iz tog državnog organa.

U saopštenju se podseća da je, u skladu sa Programom transformacije Poreske uprave, broj organizacionih jedinica na teritoriji Srbije prvo u avgustu 2017. godine smanjen sa 178 na 78.

Naredni korak je bio, kako se dodaje, dalje ukrupnjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacionih jedinica Poreske uprave - sa postojecih 78 na 37 filijala, koje danas stupa na snagu, a što je uradjeno u rokovima planiranim Programom transformacije koji je usvojila Vlada.

U novu organizacionu strukturu, počev od 1. jula 2019. godine, Poreska uprava Srbije ulazi bez ijednog otpuštenog radnika, navodi se dalje i napominje da su tu činjenicu uvažili kako zaposleni u toj upravi, tako i reprezentativni sindikat Poreske uprave.

"Cilj nam je da postignemo visok nivo efikasnosti i efektivnosti poslovnih procesa, moderne infrastrukture i radnog okruženja, kvaliteta rada, sistemskih rešenja koja će rezultirati još većom naplatom javnih prihoda i racionalizacijom troškova poslovanja", ističu iz Poreske uprave.

Spisak novih organizacionih jedinica poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave.

U saopštenju se, takodje, navodi da je poreska uprava imala u vidu potrebe gradjana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasledje i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara, te da je upravo zbog toga formiran Sektor za izdvojene aktivnosti, koji ima organizacione delove na broju lokacija širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku.

Fizičkim licima je omogućeno da, kao i do sada, poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku u svim organizacionim delovima. Pored toga, u ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će gradjani moći da ostvare kontakt sa Upravom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.