Nova ministarka turizma kaže da je sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnje

Izvor: B92, 28.Jul.2020, 10:48

Nova ministarka turizma kaže da je sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnje

Zagreb -- Ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da je s obzirom na situaciju vrlo zadovoljna trenutnim podacima o prometu u turizmu.

Prema njenim rečima, one pokazuju da je promet u sezoni na oko 50 odsto prošlogodišnjeg.

"Vrlo smo zadovoljni, s obzirom na situaciju", rekla je ministarka Brnjac nakon sednice saborskog Kluba HDZ-a.

Ona podseća da situacija u turizmu zbog pandemije koronavirusa prethodnih meseci uopšte nije izgledala dobro, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da današnji podaci koji pokazuju 50-postotnu realizaciju u odnosu na prošlu godinu zapravo izgledaju dobro, preneo je portal Index.

Turizam, prema njenim rečima, treba da se pripremi za povlačenje novca iz EU programa za oporavak i otpornost, te najavljuje da će to biti jedna od tema sastanka s predstavnicima turističkog sektora koji je zakazan za sutra.

Jedan od važnih izazova po njenom mišljenju je i priprema turističke jeseni i iduće sezone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.