Nova kotlarnica i prozori, fakultet u KG uštedeće 58%

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kotlarnica i prozori, fakultet u KG uštedeće 58%

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture između Srbije i Evropske investicione banke

Ovaj projekat je izuzetno značajan, jer unapređuje sve infrastrukturne elemente unutrašnjeg vodnog transporta, kao što su luke, plovni putevi i Intelignetni saobraćajni sistemi, a istovremeno time ispunjavamo obaveze koje proizilaze iz pristupnog procesa Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju vladine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kancelarije za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Na sednici je usvojen i Projekat javno-privatnog partnerstva "Energetska sanacija i ugovorno isporučivanje toplotne energije Ekonomskom fakultetu u Kragejevcu".

Izgradnjom sopstvene kotlarnice, zamenom spoljnih prozora i vrata, primenom ESCO modela u potpunosti će biti rešen problem energetske neefikasnosti. Nakon perioda od deset godina privatni partner predaće opremu Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu u vlasništvo, a uštede će biti i do 58 odsto.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj (AFD) i Društva za promociju i učešće u ekonomskoj saradnji (PROPARCO) u Srbiji.

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja Draganu Ristiću i Laslu Šuranjiju za osvojene zlatne medalje na svetskim takmičenjima u paraolimpijskoj disciplini streljaštvo, koja su održana u Hrvatskoj i Brazilu.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru energetike, koja je obezbeđena u okviru Akcionog IPA prigrama za Republiku Srbiju za 2017. godinu, kao i Zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma izmedju Republike Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru zaštite životne sredine, koja obezbedjena u okviru Akcionog IPA programa za 2017. godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.