Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov rekord cene nafte - preko 120 dolara za barel

Nafta je postavila nov rekord u ceni, isporukama za juni koje se u Njujorku prodaju po 120,54 dolara za barel. U Londonu, severnomorski Brent se takođe izdigao na rekordnu visinu od 118,84 dolara za barel.

Novi uzlet cena nafte povećao je vrednost zlatu, kao zaštitnoj ogradi od inflacije, i zakočio oporavak azijskih akcija.

Američki dolar je dodatno oslabio potiskivan sumnjama o zdravlju američke ekomomije, dok su visoke cene petroleja ojačale novac izvoznika robe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << široke potrošnje i sirovina, posebno australijski i kanadski dolar.

Neumorna poskupljenja - od nafte do pirinča - sada su postala ključna briga centralnih banaka, mada neki ulagači počinju da investiraju kao da je najgore prošlo što se svetske kreditne krize i usporavanja privrede SAD tiče.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene nafte postavile nov rekord od preko 120 dolara za barel

Izvor: TV Avala, 06.Maj.2008, 14:37

Nafta je danas postavila nov rekord u ceni, isporukama za juni koje se u Njujorku prodaju po 120,54 dolara za barel.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.