Njemačka industrija traži zaštitu od visokih cijena energije

Izvor: Capital.ba, 19.Maj.2023, 11:10

Njemačka industrija traži zaštitu od visokih cijena energije

BERLIN – Udruženje njemačke industrije (BDI) pozvalo je vladu da na duži rok zaštiti kompanije od visokih cijena energije i očekuje da će ona brzo osmisliti plan koji garantuje sigurno snabdijevanje energijom po međunarodno konkurentnim cijenama. FOTO: Pixabay BDI je zatražio i da se stopa poreza na struju smanji na evropski minimum kako bi se očuvala konkurentnost njemačkih kompanija. Predlažu i uvođenje mjera kratkoročne pomoći kompanijama koje su se zbog poskupljenja struje našle >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u finansijskim problemima ili ih mogu očekivati u budućnosti. Traži se i pojednostavljenje postojećeg sistema subvencija za nove tehnologije, kako bi im što veći broj kompanija u zemlji imao pristup. Seebiz Чланак Njemačka industrija traži zaštitu od visokih cijena energije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemačka industrija traži zaštitu od visokih cena energije: Očekuje se plan koji garantuje sigurno snabdevanje na duži rok

Izvor: Blic, 20.Maj.2023, 10:31

Konfederacija nemačkih industrijalaca (BDI) poziva vladu da obezbedi trajnu zaštitu od visokih cena energije i više pomoći kompanijama koje su posebno pogođene.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.