Njemačka: Najmanje 100 miliona evra pomoći mljekarima

Izvor: Capital.ba, 30.Maj.2016, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka: Najmanje 100 miliona evra pomoći mljekarima

BERLIN, Njemačka Vlada obezbijediće najmanje 100 miliona evra pomoći za proizvođače mlijeka pogođenim padom cijena koji ugrožava njihovu egzistenciju, rekao je ministar poljoprivrede Kristijan Šmit. „Obezbijedićemo finansijsku podršku proizvođačima mlijeka na kratkoročnom nivou“, rekao je Šmit. On je naglasio da će Savezna vlada obezbijediti 100 miliona evra i više direktne pomoći i poreskim olakšicama, te da planira da u Briselu razgovara o iznosu. Brojni njemački distributera >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << mlijeka snizili su maloprodajnu cijenu na 0,46 centi po litru, čime je proizvođačima ostala zarada od manje od 20 centi po litru, što je nedovoljno. Njemačka je najveći proizvođač mlijeka u EU i 70.000 poljoprivrednina obezbijedi 33 miliona tona godišnje.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemci u škripcu, Rusi precrtali njihov "ponos"

Izvor: B92, 30.Maj.2016

Berlin -- Nemačka vlada će proizvođačima mleka ponuditi finansijsku pomoć od najmanje 100 miliona evra kako bi se izborili s padom cena koji ugrožava njihov opstanak..."Pružićemo proizvođačima kratkoročnu finansijsku pomoć. Vlada će staviti na raspolaganje najmanje 100 miliona evra u vidu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.