Nestle pravi majonez u Surčinu

Izvor: B92, 20.Jun.2013, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestle pravi majonez u Surčinu

Kompanija "Nestle" premestila je proizvodnju majoneza iz Poljske u fabriku u Surčinu.

Vrednost te investicije je 1,3 miliona evra, izjavio je regionalni direktor te kompanije Ansgar Borneman.

On je za novi broj "Magazin Biznis" kazao da se očekuje da će u fabrici u Surčinu, koja je ranije pripadala Centroproizvodu, godišnje da se proizvodi više od 2.000 tona "tomi" majoneza.

"Nakon 14 meseci napornog rada i investicije od 1,3 miliona evra, započeli smo proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Surčinu. Proizvodnja majoneza u našim pogonima pozitivno će se odraziti na naše poslovanje u pogledu cene, ali i sa aspekta kvaliteta i distribucije. Proizvodnja će biti orijentisana na region, ali će nam takođe pružiti i nove prilike za izvoz", kazao je on.

Borneman je dodao da je Nestle u februaru ove godine počeo i sa proizvodnjom Halal pilećeg bujona u Srbiji, što će biti podrška za Nestle Bliski istok.

On je naglasio i da je ove godine izvoz sladoleda te kompanije u zemlje EU (Italija, Francuska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Španija, Finska i Austrija) beleži dvocifreni rast u poređenju sa izvozom iz 2012. godine, što su veoma zadovoljavajući rezultati.

"Veliki uspeh, po pitanju izvoza u ove zemlje, postigao je sladoled Watermelon, koji su razvili i napravili lokalni stručnjaci u Srbiji", naglasio je on.

Borneman je dodao i da je od preuzimanja Centroproizvoda, Nestle investiralo oko tri miliona evra kako bi unapredio proizvodne procese i u potpunosti integrisao tako veliki sistem u strukturu i poslovne procese kompanije Nestle.

"Naš cilj, od dana preuzimanja je da osnažimo postojeće proizvodne linije i da unapredimo postrojenja kako bismo održali najviše proizvodne standarde, kao i da obogatimo regionalni asortiman proizvoda. U 2013. godini ćemo nastaviti sa investicijama u fabriku u Surčinu i imamo čvrste izvozne planove za proizvode iz te fabrike u zemlje EU", kazao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nestle pravi majonez u Surčinu?

Izvor: S media, 20.Jun.2013

Vrednost te investicije je 1,3 miliona evra, izjavio je regionalni direktor te kompanije Ansgar Borneman...On je za novi broj "Magazin Biznis" kazao da se očekuje da će u fabrici u Surčinu, koja je ranije pripadala Centroproizvodu, godišnje da se proizvodi više od 2.000 tona "tomi" majoneza..."Nakon...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.