Nepravilniosti u radu u samo tri objekta

Izvor: Akter, 26.Avg.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepravilniosti u radu u samo tri objekta

Od ukupno 16 kontrolisanih objekata koji se nalaze u blizini Ekonomskog fakulteta, autobuske i železničke stanice u Beogradu nepravilnosti u radu su utvrđene u tri, saopštila je danas Poreska uprava Srbije

Precizira se da su od 24. do 26. avgusta vanredno kontrorisani objekti koji se bave trgovinom na malo, ugostiteljski objekti, objekti brze hrane i apoteke u blizini Ekonomskog fakulteta, autobuske i železničke stanice.

Predmet kontrole bilo je evidentiranje prometa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << preko fiskalnih kasa odnosno izdavanje fiskalnih isečaka, zatim radno pravni status angažovanih radnika, tehnička ispravnost fiskalne kase, kontrola prenosa podataka iz fiskalnih kasa.

Prema poreskim obveznicima kod kojih su pronađene napravilnosti biće preduzete propisane mere – izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti i pokrenut prekršajni postupak.

U jednom objektu je utvrđeno da nije urađen tehnički pregled fiskalne kase zbog čega će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, navela je Poreska uprava.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ko pokušava da zaradi na migrantima

Izvor: RTS, 26.Avg.2015

Poslednjih nekoliko dana Poreska uprava kontrolisala je radnje blizu parkova u kojima se zadržavaju migranti. U kioscima brze hrane, apotekama i prodavnicama u okolini autobuske i železničke stanice finansijski inspektori proveravali su radni status zaposlenih, da li se izdaju fiskalni računi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.