Nemački gigant stiže u Srbiju. Vučić najavio: Do oktobra VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 10:51

Nemački gigant stiže u Srbiju. Vučić najavio: Do oktobra VIDEO

U Čačak stiže nemačka kompanija iz oblasti auto-industrije, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni su poslednji detalji o ulaganju najmanje 90 miliona evra u "grinfild" investiciju, i to samo u prvoj fazi.

"Posebno zahvalan mojim saradnicima Jorgu Höskensu i Danilu Cicmilu na marljivom i posvećenom radu", napisao je Vučić u objavi na Instagramu.

On je najavio da će do oktobra biti položen kamen temeljac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za "jednu novu, izuzetnu, izvanrednu nemačku fabriku koja će zaposliti 800 ljudi sa veoma visokim platama".

Istakao je da fabrika pripada automobilskoj industriji.

"Mislim da je to velika vest ne samo za Čačak nego za sva okolna mesta, i takođe mislim da će ovo mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije. Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima, da imamo što više ovakvih vesti jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi hoćemo industrijalizaciju, hoćemo da idemo napred. Čestitam ljudima u Čačku, čestitam svim građanima Srbije i moramo da se posvetimo ovome jer Srbija hoće i može i mora napred", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić objavio sjajne vesti: Stiže nova, velika nemačka investicija u Čačak

Izvor: 24sedam.rs, 12.Jun.2023

Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji oko ulaganja najmanje 90 miliona evra u "greenfield" investiciju

Nastavak na 24sedam.rs...

VUČIĆ OBJAVIO SJAJNU VEST: Nova nemačka investicija stiže u Čačak VIDEO

Izvor: Pančevac-online.com, 12.Jun.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na svom Instagram nalogu, gde je podelio sjajnu vest o novoj velikoj investiciji u Čačku. – Kiša je jutros u Beogradu, ali dobre vesti, dobro je počeo dan, dobar je ponedeljak. Dobar je dan, posebno za građane Čačka. Ljudima u centru Moravičkog...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.