Nemački Brose u petak počinje da gradi fabriku u Pančevu: Posao za oko 1.100 radnika

Izvor: B92, 03.Mar.2020, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Brose u petak počinje da gradi fabriku u Pančevu: Posao za oko 1.100 radnika

Pančevo -- Nemačka kompanija Brose najavila je da će u petak 6. marta u Pančevu početi gradnju svoje prve fabrike i razvojnog centra u Srbiji.

Kompanija Brose proizvodi elektroniku i senzorsku tehnologiju za vrata automobila i sedišta, električne motore i elektroniku.

Najavljeno je da će se u fabrici u Pančevu proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronika, dok će se u razvojnom centru proizvodi testirati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Polaganju kamena temeljca, kako je navedeno, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Republička direkcija za imovinu i Grad Pančevo potpisali su u novembru prošle godine, ugovor sa kompanijom Brose o ustupanju 23 hektara zemljišta u severnoj industrijskoj zoni Pančeva.

Kako je tada navedeno, ta porodična kompanija u novu fabriku investiraće 180 miliona evra, trebalo bi da zaposli oko 1.100 radnika, dok bi proizvodnja trebalo da počne u januaru naredne godine.

Kompanija Brose ima fabrike u 24 države u kojima zapošljava 26.000 ljudi i ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra godišnje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.