Nemačka pomaže – bogatima: Niži porez za korporacije, u budžetu sedam milijardi manje

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 18:38

Nemačka pomaže – bogatima: Niži porez za korporacije, u budžetu sedam milijardi manje

Vladajuća koalicija u Nemačkoj nakon višenedeljnih rasprava usvojila je odluku o smanjenju poreza za korporacije u vrednosti od sedam milijardi evra.

Raniji pokušaji usvajanja ovakvih mera, koji su dobili naziv Zakon o mogućnostima rasta, nisu bili uspešni zbog protivljenja ministarke za porodicu iz redova Zelenih Lise Paus, koja je zahtevala dodatnih 12 milijardi evra za novi projekat dečijih dodataka.

Paket je usvojen za period od naredne četiri godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema nacrtu zakona, on će u prvoj godini prouzrokovati manjak poreskih prihoda od 2,6 milijardi evra za saveznu vladu, 2,5 milijardi evra za vlade saveznih država i 1,9 milijardi evra za opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka pomaže – bogatima: Niži porez za korporacije, u budžetu sedam milijardi manje

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Sep.2023, 17:30

Vladajuća koalicija u Nemačkoj nakon višenedeljnih rasprava usvojila je odluku o smanjenju poreza za korporacije u vrednosti od sedam milijardi evra. Raniji pokušaji usvajanja ovakvih mera, koji su dobili naziv Zakon o mogućnostima rasta, nisu bili uspešni zbog protivljenja ministarke za porodicu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.