Neko kritikuje Vladu Srbije zato što privatnik nije dao platu radnicima. Pa, gde to ima?

Izvor: BKTV News, 12.Sep.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neko kritikuje Vladu Srbije zato što privatnik nije dao platu radnicima. Pa, gde to ima?"

U kojoj je to zemlji vlada kriva kada privatnik ne isplaćuje zarade zaposlenima, zapitao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o kritikama opozicije zbog neisplaćivanja zarada radnicima privatnog preduzeća "Ratko Mitrović", koji rade na asfaltiranju beogradskih saobraćajnica.

"Neko kritikuje vladu u Srbiji zato što privatnik negde nije dao plate radnicima. U kojoj zemlji to ima? Nema ni u jednoj zemlji", rekao je Vučić ističući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << reč o besmislenim kritikama

"Oni bi da nas vrate u rani fudalizam ili u neokomunističko doba", primetio je, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji.

Vučić je dodao da te kritike ostaju besmislene i mimo činjenice da je i samo privatno preduzeće demantovalo navode o neisplaćenim zaradama, a istakao je i da je grad Beograd platio sve svoje obaveze.

Važno je, kako je rekao, da se obezbedi da na tenderu pobedi onaj sa najboljom ponudom, koji će najbrže, sa najmanje novca da završi posao.

"Zamislite da treba da jurimo svakog privatnika - da li si ispatio platu ili si isplatio samo 6.000 dinara. Šta hoćete da napravite od ove zemlje? Ne može nešto nenormalno da pobedi normalno...", primetio je predsednik.

Rekao je i da ga je saopštenje PSG-a "iskreno nasmejalo", kao i da ga je "zaprepastilo da tako glupa saopštenja objavljuje RTS", jer, kako je rekao, ne razume da se objavljuju saopštenja vanparlamentarne stranke, i još "tako glupa saopštenja".

Vučić je ukazao da ćemo u Srbiji uskoro imati problem sa nedostatkom radne snage i da će nezaposlenost biti smanjena na ispod 10 odsto.

"Nemamo dovoljno radnika iz Srbije, koji hoće da rade i postaje sve veći problem da nemamo radnike, a o tome niko neće da govori... Ne, nego je najbolje gutljaj piva i 14 kafa dnevno i da onda solim pamet svima kako ništa ne valja, a da ne radim", rekao je Vučić i dodao:

"Samo se nadam da takva vrsta ludila u Srbiji nikad neće pobediti".

Celo vanredno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.