Nedimović: Zabrana izvoza breskvi u Rusiju će trajati sedam do deset dana

Izvor: RTS, 15.Avg.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Zabrana izvoza breskvi u Rusiju će trajati sedam do deset dana

Iz Rusije je stigao dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje kako ne bi cela zemlja bila pod merama zabrane izvoza breskve, kaže za RTS Branislav Nedimović.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro.

Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što vredi oko 150 miliona evra, naveo je ministar Nedimović.
Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje, da ne bi cela zemlja bila pod tim merama.
Očekuje da mera traje sedam do deset dana, što zavisi od rezultata analiza u Srbiji i Rusiji.
Gljivica je posledica kišne godine, a Nedimović objašnjava da ova breskva može da ide u upotrebu bez problema, ali da Rusi zahtevaju robu najvišeg kvaliteta.
Komentarišući otkrivanje i uništavanje pokvarenog mesa u Ćupriji, ministar je rekao da su se u nekim medijima pojavile dezinformacije.
Naveo je da je hladnjača zapečaćena, a država je uradila sve što trebalo, i to je dokaz postojanja principa pravne države.
"Pozivam Boška Obradovića i ove slične koji pozivaju na vojni puč i na rušenje institucija, da malo nauče šta su to pravo i pravna država", poručio je Nedimović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedimović: Očekujem da će zabrana izvoza bresaka za Rusiju trajati sedam do deset dana

Izvor: Blic, 15.Avg.2018

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kažže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.

Nastavak na Blic...

Nedimović: Zabrana izvoza breskvi trajaće sedam do deset dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2018

Zabrana izvoza breskvi u Rusiju zbog pojave gljivica na tom voću trajaće od sedam do deset dana, izjavio je danas ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović...On je za RTS rekao da je iz Rusije stigao dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.