Nedimović: Obezbedićemo mir privednicima na KiM

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Obezbedićemo mir privednicima na KiM

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je privrednicima na biznis forumu u Leposaviću, da će Srbija obezbediti mir i stabilnost privrednicima na KiM

"Posle skoro 20 godina, ovo je prvi poslovni skup ovog formata, na kome su se sreli privrednici iz Centralne Srbije i sprski privrednici sa prostora KiM", rekao je Nedimović Tanjugu na otvaranju skupa.

Kako je rekao, biznis forum predstavlja ''inicijalnu kapislu'' za razvoja privrede i otvaranje novih radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta.

"Bez ekonomije nema ni bivstvovanja ni na jednom prostoru, to je najvažnija poruka. Ovi ljudi žele, mogu i hoće, a na nama je da im obezbedimo mir i stabilnost kako bi mogli da razvijaju svoje privredne aktivnosti.

"Za podrčje KiM poljoprivredni adut je, pre svega, poljoprivreda i prehrambena industrija, s obzirom da je više od 70 odsto privrednika sa KiM iz tih sektora", kazao je ministar poljoprivrede.

Nedimović je dodao da su nesumnjivo voćarstvo i stočarstvo, pre svega tovno i mlečno govedarstvo, glavni aduti tog prostora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.