Ne idite u Rumuniju, dajem 10% više

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne idite u Rumuniju, dajem 10% više"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je italijanske kompanije da dođu u Srbiju, a ne u Rumuniju, jer će u Srbiji dobiti bolje uslove.

"Ukupna razmena je 3,66 milijardi evra, to je najveća razmena koju pojedinačno sa jednom zemljom imamo, a mi bismo želeli stalni dolazak italijanskih kompanija, a da ne idu u Rumuniju", rekao je Vučić na poslovnom forumu "Investiranje u Srbiji - mogućnosti, propisi i regionalni potencijali" između Srbije i Italije u Privrednoj komori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

On je kazao da je njegova želja da te kompanije dođu u Srbiji gde mogu da rade bolje i zarade više i dodao da će ako neko od okolnih zemalja ponudi nekakve uslove, on u Srbiji ponuditi "bar deset odsto bolje uslove".

"Mi bismo želeli da dođete u Srbiju i da u Srbiji možete da radite bolje i zaradite više, a Srbija je i bliža, a vi proverite da li govorim istinu", rekao je Vučić.

Kako je naveo, Srbija je zemlja koja može da pruži slobodne trgovinske bescarinske aranžmane sa Rusijom, Turskom, Kazahstanom, Belorusijom i "u tom smislu iz Srbije italijanske kompanije mogu da pokrivaju najveće tržište od oko gotovo milijardu ljudi".

Prema njegovim rečima, Italija je vodeći privredni partner u Srbiji i naš najvažniji spoljnotrgovinski partner, prvi izvozni i treći uvozni i među prvih pet najvećih investitora u Srbiji.

Vučić je predstavnicima 25 italijanskih kompanija koje su prisustvovale sastanku, a do sada nisu poslovale u Srbiji rekao da posete naše fabrike i razgovaraju sa svojim sunarodnicima koji su već investirali u našu zemlju, kako bi videli da Srbija pravo mesto za investiranje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.