Nazapamćena nestašica goriva: Građani satima čekaju u redovima

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 10:12

Nazapamćena nestašica goriva: Građani satima čekaju u redovima

Predsednik Kube Migel Diaz-Kanel potvrdio je da je nestašica goriva prouzrkovana nepoštovanjem ugovornih obaveza država koje bi trebalo da isporučuju energente.

On je obrazložio da je za to "kriva složena energetska situacija u svetu".

Diaz-Kanel je u TV obraćanju rekao da Kuba ima na raspolaganju manje od 400 tona benzina dnevno za svoje aktivnosti, a potrebno joj je između 500 i 600 tona dnevno, prenosi Rojters.

"Još uvek nemamo jasnu predstavu o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tome kako ćemo prevazići ovu situaciju", priznao je kubanski predsednik u jeku energetske krize bez presedana na Kubi.

Frustrirani građani satima čekaju u redovima, ponekad i danima, spavaju u svojim kolima da bi napunili rezervoare, a nestašicom su pogođeni i taksisti, turisti i javni prevoznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezapamćena nestašica goriva na Kubi

Izvor: Capital.ba, 15.Apr.2023

HAVANA – Predsjednik Kube Migel Diaz-Kanel potvrdio je da je nestašica goriva prouzrkovana nepoštovanjem ugovornih obaveza država koje bi trebalo da isporučuju energente. FOTO: Pixabay On je obrazložio da je za to “kriva složena energetska situacija u svijetu”. Diaz-Kanel je u TV obraćanju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.