Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 12:34

Narodna banka oduzela licencu iPay za izdavanje elektronskog novca

Narodna banka Srbije donela je rešenje o oduzimanju dozvole iPay za izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga.
U rešenju, koje je u četvrtak doneo Izvršni odbor NBS-a, navedeno je da se dozvola oduzima za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca "iPay SEE d. o. o. Beograd–Čukarica", sa sedištem u Beogradu.

Rešenje je potpisala guverner NBS Jorgovanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tabaković, a dozvola koja se oduzima izdata je rešenjem Izvršnog odobra NBS od 13. oktobra 2016. godine.
To privredno društvo je dužno, kako je navedeno u rešenju, da omogući imaocima elektronskog novca da otkupe celokupni preostali elektronski novac i da imaocima elektronskog novca prenese novčana sredstva u visini nominalne vrednosti otkupljenog elektronskog novca.
Takođe, dužno je da u pogledu platnih usluga izvrši platne transakcije koje su inicirane zaključno sa danom donošenja tog rešenja ili da korisnicima platnih usluga sa kojima je zaključen okvirni ugovor o pružanju platnih usluga vrati novac tih korisnika koji je primljen zaključno sa danom donošenja ovog rešenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U SRBIJI VIŠE NE RAADI "IPAY"! NBS im oduzela dozvolu

Izvor: Blic, 08.Jul.2022

Narodna banka Srbije donela je rešenje o oduzimanju dozvole iPay-u za izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.