Najbolje prodaja Komercijalne, odluka se čeka

Izvor: B92, 13.Nov.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najbolje prodaja Komercijalne, odluka se čeka"

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je da je za državu najbolje da se Komercijalna banka privatizuje, ali da vlada neće pristati na bilo kakvu ponudu.

"U ovom trenutku mislim da je u najboljem interesu države da krenemo u privatizaciju Komercijalne banke, ali o tome Vlada Srbije još nije donela odluku. Čak i ako krenemo u taj postupak, nećemo pristati na bilo koga, tražićemo strateškog partnera i, ukoliko se javi neka jaka banka, postoji mogućnost da i Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije proda svoj udeo, ali ne mora da znači da će do toga doći", kazala je Brnabić novinarima.

Istakla je da će Vlada biti obazriva u privatizaciji te banke i tražiće procenu da li je to dugoročno u najboljem interesu Srbije i njenih građana.

Brnabić je rekla da se država priprema za eventualnu privatizaciju Komercijalne banke, ali da to nije konačni zaključak vlade i da će tek biti doneta odluka.

"Još vagamo koje je najbolje rešenje", rekla je premijerka.

Na pitanje novinara da li će "ovo što se dešava" (afera) u Komercijalnoj banci uticati na eventualnu privatizaciju, Brnabić je rekla - spremamo se za privatizaciju Komercijalne banke, ali to nije konačni zaključak vlade, na tom zaključku se radi.

"Svakodnevno razgovaramo sa suvlasnicima IFC i EBRD i vagamo šta je u najboljem interesu građana i države", navela je premijerka.

Država u Komercijalnoj banci ima 41,74 odsto a Evropska banka za obnovu i razvoj 24,4 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.